აჩმა მაწვნით – მკითხველის რეცეპტი
აჩმა მაწვნით – მკითხველის რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი Gemrielia.ge – ს ჯგუფის წევრმა თამომ გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს.

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 5 ცალი
  • მარილიანი ყველი - 2 კგ
  • მაწონი - 400 გრ
  • ფქვილი - 1 კგ
  • მარილი - 1 ჩკ
მომზადების წესები

1. ათქვიფეთ კვერცხი და დაამატეთ: მაწონი, მარილი და ფქვილი. დააყოვნეთ მზა მასა 20წთ–ით.
2. გაყავით 7 ნაწილად. ამ შვიდი ფენიდან, ორი არ იხარშება.
3. გააბრტყელეთ პირველი ფენა და დადეთ საცხობ ფორმაზე. შემდეგ, წაუსვით გამდნარი კარაქი. 
4. ჩაყარეთ ადუღებულ წყალში ცოტა მარილი და ცომი მოხარშეთ დაახლოებით 1 წუთის განმავლობაში. 
5. მოხარშული ფენა დადეთ და ისევ წაუსვით გამდნარი კარაქი. მოაყარეთ ყველი. ყველა ფენა ამ თანმიმდევრობით გააკეთეთ.
6. ბოლო ფენა უნდა იყოს დიდი. ჩაუკეცეთ გვერდები, ზემოდან წაუსვით გამდნარი კარაქი. დაჭერით გამოცხობამდე და გამოაცხვეთ 200°ზე, დაახლოებით 1საათი.
                

ტეგები:
მაწონი აჩმა ნანახია: 69