უგემრიელესი ვარდის მურაბა, რომელსაც ჩემი ბებია ყოველ წელს აკეთებდა
უგემრიელესი ვარდის მურაბა, რომელსაც ჩემი ბებია ყოველ წელს აკეთებდა
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

უმჯობესია გამოიყენეთ მხოლოდ ეზოს ვარდები

ინგრედიენტები

  • ვარდის ფურცლები - 500 გრ
  • ლიმონმჟავა - 1 ჩკ
  • შაქარი - 1.5 კგ
  • წყალი - 1 ჭიქა
მომზადების წესები

1. მოამზადეთ ფოთლები. მოწყვიტეთ ვარდის მოთეთრო ფურცლები, რომლებიც ყვავილის ძირშია.
2. ჩააწყვეთ ფოთლები საწურში და დაასხით ცხელი წყალი. შემდეგ ჩადეთ ყინულიან წყალში. გაიმეორეთ ეს პროცედურა ორჯერ.
3. გადაიტანეთ ვარდის ფურცლები ემალის თასში. დაამატეთ ლიმონმჟავა, 1 ჭიქა შაქარი და დატოვეთ ფურცლები 4–6 საათის განმავლობაში.
4. დარჩენილი შაქარი ჩაყარეთ ქვაბში, ჩაასხით წყალი და მოამზადეთ სიროფი. პერიოდულად, მოაცილეთ დუღილის დროს წარმოქმნილი ქაფი.
5. როდესაც სიროფი ადუღდება, ჩააყარეთ ვარდის ფურცლები და გააჩერეთ ნელ ცეცხლზე, 15 წუთის განმავლობაში. 
6. ფურცლები უნდა დარბილდეს და არ იმოძრაოს ზედაპირზე
7. ჩაასხით ცხელი მურაბა სტერილურ ქილებში. 

ტეგები:
მურაბა ვარდი გემრიელია ნანახია: 581