წითელი აჯიკა - ტრადიციული რეცეპტის გამარტივებული ვერსია, რომელიც ოთახის ტემპერატურაზეც შეინახება
წითელი აჯიკა - ტრადიციული რეცეპტის გამარტივებული ვერსია, რომელიც ოთახის ტემპერატურაზეც შეინახება
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • პომიდორი - 2 კგ
  • ბულგარული წიწაკა - 2 კგ
  • წითელი წიწაკა, ცხარე - 400 გრ
  • ნიორი - 400 გრ
  • მარილი - 100 გრ
  • შაქარი - 150 გრ
  • ძმარი 9% - 100 მლ
მომზადების წესები

ნივრის თავი კბილებად დაშალეთ და ცხელ წყალში 15-20 წუთით დაალბეთ. ამ მარტივი ხრიკით ნიორს უფრო მარტივად გაარჩევთ.

პამიდორი 2 ან 3 ნაწილად დაჭერით. წითელ წიწაკას ყუნწი მოაჭერით, თესლები გამოაცალეთ და 3 ნაწილად დაჭერით.

ყველაფერი ხორცსაკებ მანქანაში გაატარეთ და ქვაბში ჩაასხით. კარგად ამოურიეთ და ადუღებამდე მიიყვანეთ. ხშირად ურიეთ. რომ ადუღდება, დაუმატეთ მარილი, შაქარი და ძმარი. კარგად ამოურიეთ. გააჩერეთ ცეცხლზე 25-30 წუთით და გასტერილებულ ქილებში ჩაასხით. შემდეგ თავი მოუხუფეთ და შეინახეთ.