ძველებური ნამცხვარი „ირისი“ - მარტივი, სწრაფი და ძალიან გემრიელია
ძველებური ნამცხვარი „ირისი“ - მარტივი, სწრაფი და ძალიან გემრიელია
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები ცომისთვის
  • კვერცხი - 6 ცალი
  • შაქარი - 180 გრ
  • თაფლი - 4 სკ
  • კაკაო - 4 სკ
  • სოდა - 1 ჩკ
  • ფქვილი - 250 გრ
ინგრედიენტები კრემისთვის
  • კარაქი - 200 გრ
  • მოხარშული შესქელებული რძე - 1 ქილა
  • ვანილი - 1 ჩკ
  • კაკაო - 1 სკ
ინგრედიენტები მინანქრისთვის
  • შავი შოკოლადი - 50 გრ
  • მცენარეული ზეთი - 1 სკ
მომზადების წესები

ოთახის ტემპერატურის კვერცხი და შაქარი მიქსერით ათქვიფეთ. დაუმატეთ თაფლი, კაკაო, ფქვილი და სოდა. სასურველი ზომის გამოსაცხობ ფორმაზე ქაღალდი დააფინეთ და ცომი გადაიტანეთ (ეს მასა 2 ან ფირფიტას ეყოფა, ლანგრის ზომას გააჩნია). გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე 20-25 წუთით (მზაობა ხის კოვზით შეამოწმეთ).

ფირფიტები ორ ნაწილად გაჭერით, გვერდები ჩამოაჭერით და დააქუცმაცეთ (მათ მოსართავად გამოვიყენებთ).

ოთახის ტემპერატურის კარაქი გათქვიფეთ, დაუმატეთ მოხარშული შესქელებული რძე, შემდეგ - ვანილი და კაკაო. მიღებული კრემი ფირფიტებზე გადაანაწილეთ. მორთეთ დაქუცმაცემული ბისკვიტითა და გამდნარი შოკოლადით. 

გემრიელად მიირთვით!