ყურძნის მარინადი ზამთრისთვის - ნაკლებად ცნობილი რეცეპტი, რომელიც დიასახლისმა გაგვიზიარა
ყურძნის მარინადი ზამთრისთვის - ნაკლებად ცნობილი რეცეპტი, რომელიც დიასახლისმა გაგვიზიარა
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები გათვლილია 4 ქილაზე. არის საოცრად არომატული და ძალიან პიკანტური გემო აქვს.

ინგრედიენტები

  • ყურძენი - 1.5 კგ
  • დარიჩინი - 4 ცალი
  • შავი წიწაკის მარცვლები - 8 ცალი
  • მიხაკის კვირტი - 8 ცალი
  • მიხაკის კვირტი - 8 ცალი
  • ვარდისფერი წიწაკა - 4 ჩკ
ინგრედიენტები მარინადისთვის
  • წყალი - 1 ლიტრი
  • შაქარი - 150 გრ
  • მარილი - 1/3 ჩკ
  • ვაშლის ძმარი 6 % - 70 მლ
მომზადების წესები


დაიწყეთ მარინადის მომზადება: ჩაასხით ქვაბში წყალი, შაქარი და მარილი. მოურიეთ და აადუღეთ. 

გაარჩიეთ ყურძენი ცალკეულ მარცვლებად, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი ჯიშის ყურძენი.

თითოეულ ქილაში ჩადეთ თითო დარიჩინი, 2 ცალი წიწაკის მარცვალი, 2 ცალი მიხაკის კვირტი და 1 ჩკ ვარდის წიწაკა, რომელიც მარინადს განსაკუთრებულ გემოს შესძენს.  

გაავსეთ ქილა ყურძნის მარცვლებით და დაასხით მოდუღებული მარინადი. დააფარეთ თავსახური და დაელოდეთ 20–30 წუთით. შემდეგ, სითხე დაგმოწურეთ ცალკე ქვაბში და დაამატეთ ძმარი, 60 მლ წყალი და აადუღეთ. ჩაასხით ისევ ქილებში და კარგად მოხუფეთ. 

დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე და შემდეგ შედგით მაცივარში. 3-4 დღეში მარინადი საბოლოოდ მზად იქნება.