პამიდვრის წვენში დამარინადებული ყაბაყი, რომელიც ზამთრისთვის დღესვე უნდა მოამზადოთ
პამიდვრის წვენში დამარინადებული ყაბაყი, რომელიც ზამთრისთვის დღესვე უნდა მოამზადოთ
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

მოცემული ინგრედიენტები გათვლილია 3 ქილაზე 

ინგრედიენტები

  • ყაბაყი - 1.5 კგ
  • კამა - 3 ყლორტი
  • დაფნის ფოთოლი - 3 ცალი
  • შავი წიწაკის მარცვლები - 12 ცალი
  • ნიორი - 6 კბილი
ინგრედიენტები მარინადისთვის
  • გატარებული პომიდორი - 3 ლ
  • მარილი - 3 სკ
  • შაქარი - 6 სკ
  • ძმარი 9% - 6 სკ
მომზადების წესები

გათალეთ ყაბაყი და გაასუფთავეთ თესლებისაგან. დაჭერით მოგრძო ნაჭრებად. 
თითო ქილაში მოათავსეთ კამის ყლორტი, დაფნის ფოთოლი, შავი პილპილის მარცვლები და წვრილად დაჭრილი 2 კბილი ნიორი.
ჩაასხით ცხელი წყალი ქილებში და დააფარეთ თავსახური. 
გაატარეთ პომიდორი ხორცსაკეპ მანქანაში, გადაიტანეთ ქვაბში და დაამატეთ 1 ლიტრზე: 1 სკ მარილი და 2 სკ შაქარი. ამ შემთხვევაში, 3 ლიტრზე დაამატეთ: 3 სკ მარილი და 6 სკ შაქარი. ადუღების შემდეგ დაამატეთ  6 სკ ძმარი.
გადმოწურეთ სითხე ქილებიდან და ჩაასხით ტომატის სოუსი.
კარგად მოხუფეთ და შეანჯღრიეთ. დადეთ თავდაღმა, შემოაფარეთ თბილი ნაჭერი.
შეგიძლიათ შეინახოთ ოთახის ტემპერატურაზე.