ბადრიჯნისა და ტკბილი წიწაკის მწნილი ზამთრისთვის
ბადრიჯნისა და ტკბილი წიწაკის მწნილი ზამთრისთვის
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

მოცემული ინგრედიენტები გათვლილია 4 ლიტრზე 

ინგრედიენტები

  • ბადრიჯანი - 2 კგ
  • ბულგარული წიწაკა - 2 კგ
  • ნიორი - 100 გრ
ინგრედიენტები მარინადისთვის
  • წყალი - 1 ლ
  • მარილი - 50 გრ
  • შაქარი - 150 გრ
  • მცენარეული ზეთი - 200 გრ
  • ვაშლის ძმარი 6 % - 160 გრ
  • დაფნის ფოთოლი - 4 ცალი
  • შავი წიწაკის მარცვლები - 15 ცალი
მომზადების წესები

ჩაასხით 3ლიტრა წყალი ქვაბში, ჩაყარეთ 1 სკ მარილი და კარგად მოურიეთ.
გათალეთ და დაჭერით ბადრიჯანი თანაბარ ნაჭრებად და ჩაყარეთ მარილიან წყალში. დატოვეთ 20–30 წუთის განმავლობაში. 
დაჭერით ბულგარული წიწაკა იმავე ზომის ნაჭრებად და მოაცილეთ თესლები.
დაიწყეთ მარინადის მომზადება: ჩაასხით 1 ლ წყალი ქვაბში, დაამატეთ მარილი, შაქარი, ზეთი, ძმარი, დაფნის ფოთლები და შავი პილპილის მარცვლები. აადუღეთ და ნაწილ–ნაწილ: ჩაყარეთ ბულგარული წიწაკა, შემდეგ კი ბადრიჯანი. დარჩენილი მარინადი შეინახეთ. 
მოათავსეთ ყველა პროდუქტი გასტერილებულ ქილებში თანმიმდევრობით : ბადრიჯანი, ბულგარული წიწაკა და წვრილად დაჭრილი ნიორი. გაავსეთ ქილა.
აადუღეთ გამზადებული მარინადი კიდევ ერთხელ და ჩაასხით ქილებში. 
მოათავსეთ ქილები დიდ ქვაბში, დაახურეთ თავსახური, დაასხით ცხელი წყალი და დაელოდეთ ადუღებას. 
ფრთხილად ამოიტანეთ ქილები ქვაბიდან და კარგად მოხუფეთ.
შეგიძლიათ შეინახოთ ოთახის ტემპერატურაზე.