კიტრის მწნილი ასე ჯერ არ მოგიმზადებიათ - „კიტრის ვარდები“ მხოლოდ 10 წუთში
კიტრის მწნილი ასე ჯერ არ მოგიმზადებიათ - „კიტრის ვარდები“ მხოლოდ 10 წუთში
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კიტრი
  • წითელი ბულგარული წიწაკა
  • ნიორი
  • მდოგვის მარცვლები
  • კამის თესლი
ინგრედიენტები მარინადისთვის 1 ლ წყალზე
  • მარილი - 1 სკ
  • შაქარი - 3 სკ
  • ძმარი 9% - 10 მლ
მომზადების წესები

გამოიყენეთ გრძელი, დაახლოებით 12 –15 სმ სიგრძის, კიტრი.  სამზარეულოს სათლელით დათალეთ თხელ ფენებად.
დაჭერით ბულგარული წიწაკა წვრილ და მოგრძო ნაჭრებად.
ბულგარული წიწაკის ნაჭერი მოათავსეთ კიტრის ფირფიტის თავში და დაიწყეთ გადახვევა, როგორც ფოტოზეა.

 

 

გასტერილებულ ქილაში ჩაქარეთ: 1 კბილი დაჭრილი ნიორი, 1 ჩკ მდოგვის მარცვლები, 1 ჩკ კამის თესლები და გამზადებული რულეტები ჩაალაგეთ ქილაში. ბოლოს დაამატეთ ცერეცოს ყვავილი და დაასხით ცხელი წყალი. დააფარეთ თავსახური, დაელოდეთ 15 წუთით და დაიწყეთ მარინადის მომზადება.  

 

 

ქილიდან სითხე გადაასხით ქვაბში, 1 ლიტრზე დაამატეთ 1 სკ მარილი, 3 სკ შაქარი და 10 მლ ძმარი, აადუღეთ, ჩაასხით ისევ ქილებში და კარგად მოხუფეთ.