„რაც ჩემს ოჯახში კეტჩუპის მოდუღება დავიწყე, ტყემალმა ფასი დაკარგა“ - ნატურალური კეტჩუპის რეცეპტი დიასახლისისგან
„რაც ჩემს ოჯახში კეტჩუპის მოდუღება დავიწყე, ტყემალმა ფასი დაკარგა“ - ნატურალური კეტჩუპის რეცეპტი დიასახლისისგან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

იცით, როგორ მოამზადოთ ნატურალური „კეტჩუპი“ ქიმიური დანამატების გარეშე?

გიზიარებთ Gemrielia.ge-ის ჯგუფის წევრის, ნაირა მელაძის, რეცეპტს. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს.

ინგრედიენტები

  • პამიდორი - 12 კგ
  • ბულგარული წიწაკა - 5 კგ
  • სტაფილო - 2 კგ
  • ვაშლი - 2 კგ
  • ხახვი - 2-5 კგ
  • წიწაკა - 0.5 კგ (გემოვნებით)
  • მიხაკ-დარიჩინი
  • შავი პილპილის მარცვლები
  • შაქარი - 500 გ
  • მარილი - გემოვნებით
  • ნიორი - 3-4 დიდი თავი
  • ვაშლის ძმარი - 2 ჭიქა
მომზადების წესები

პამიდორი, ბულგარული, სტაფილო, ვაშლი გათლილი, ხახვი, მწარე წიწაკა, ნიორი გავრეცხოთ, გავასუფთავოთ, დავჭრათ, ჩავყაროთ ქვაბში. მიხაკ-დარიჩინი, შავი წიწაკის მარცვლები გავახვიოთ სუფთა ქსოვილში. ჩავაგდოთ ქვაბში, ძაფი მივაბათ და მივამაგროთ ქვაბის სახელურზე, მოვხარშოთ კარგად. შემდეგ ეს ქსოვილიანი მასა ამოვიღოთ და დავაბლენდეროთ. შემდეგ მე პურის საცერში ვატარებ, რომ რამე არ მიყვეს.

ჩავასხათ ქვაბში, დავამატოთ მარილი, შაქარი, 2 ჭიქა ძმარი. ადუღებიდან 1 საათი დავადუღოთ კარგად და ჩავასხათ სუფთა, სტერილიზებულ და მშრალ ბოთლებში. მე ბოთლები არ მქონდა და ქილებში ჩავასხი. შევფუთოთ თბილ საფენებში მთელი ღამით.