ბადრიჯანი თურქულად
ბადრიჯანი თურქულად
დრო 60წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ტომატ-პასტა ან კეტჩუპი - 1 ს.კ
  • პაპრიკა - 1 ჩ.კ
  • ნივრის კბილი - 2
  • ხახვი - 1
  • პამიდორი - 2
  • ფარში, ბატკნის, საქონლის - 250 გ
  • ბადრიჯანი - 6
  • ბულიონი - 240 მლ
  • მარილი და პილპილი
  • ზეითუნის ზეთი
მომზადების წესები
ბადრიჯანს ორივე მხრიდან კანის ლენტივით ავაჭრათ, მარილიან წყალში 20 წუთი გავაჩეროთ,  შემდეგ კი ზეთიან ტაფაზე შევწვათ მთელ-მთელი. 
გავაცხელოთ ტაფაზე ზეითუნის ზეთი, მოვშუშოთ ხახვი და ნიორი, შემდეგ დავამატოთ ფარში და ვშუშოთ 10 წუთი. დავამატოთ მარილი, პილპილი, კეჩუპი, პაპრიკა და ბულიონი. რამდენიმე წუთში დავამატოთ დაჭრილი პამიდორიც. ვშუშოთ კიდევ 10-15 წუთი, სითხე რაც ფარშთანაა, გადავუწუროთ და ცეცხლიდან გადმოვიღოთ.
ბადრიჯანი ერთი მხრიდან ჩავსეროთ ისე რომ ნავის ფორმა მიიღოს. ამოვავსოთ ფარშით, ჩავალაგოთ ფორმაში,  ხოლო ფარშიდან გადაწურული წვენი გარშემო მოვასხათ.
შევწვათ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, 30 წუთი