ტკბილი ბავშვობის გემო – უგემრიელესი და უნაზესი ჩიტის რძე მკითხველის რეცეპტით
ტკბილი ბავშვობის გემო – უგემრიელესი და უნაზესი ჩიტის რძე მკითხველის რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

გიზიარებთ Gemrielia.ge -ის ჯგუფის წევრის, ინგა ჩიქოვანის, უგემრიელეს რეცეპტს. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს.

ინგრედიენტები

  • კვერცხის გული - 6 ცალი
  • შაქარი - 100 გრ
  • ზეთი - 100 მლ
  • რძე - 250 მლ
  • კაკაო - 3 სკ
  • ფქვილი - 2 ჭიქა
  • გამაფხვიერებელი - 1 შეკვრა
  • ვანილი
  • მწიკვი მარილი
ინგრედიენტები ბეზესთვის
  • კვერცხის ცილა - 6 ცალი
  • შაქარი - 300 გრ
  • მწიკვი მარილი
  • მწიკვი ლიმონმჟავა
ინგრედიენტები მინანქრისთვის
  • კაკაო - 4 სკ
  • შაქარი - 4 სკ
  • წყალი ან რძე - 4 სკ
  • კარაქი - 30 გრ
მომზადების წესები

კვერცხის გული, შაქარი, მწიკვი მარილი, ვანილი გავთქვიფე გათეთრებამდე ესე 7 წთ. დავასხი ნელ-ნელა ზეთი, რძე, მშრალი ინგრედიენტები ავურიე ერთმანეთში და დავაცერი ამ მასას. ავთქვიფე 3-4 წთ-ით. ჩავასხი ფორმაში და გამოვაცხვე წინასწარ გახურებულ ღუმელში ზედა-ქვედა წვაზე 180 გრადუსზე. მზაობა შეამოწმეთ ხის ჩხირით.

მოხარშული ბეზე:

ცილა ჩავასხი ცეცხლგამძლე თასში + მარილი, შაქარი და დავდგი ორთქლზე (თასი არ უნდა ეხებოდეს წყალს), ვთქვიფოთ 7-10 წთ-ით, სანამ შაქარი არ გალღვება და მივიღებთ მყარ ბეზეს + ლიმონმჟავა. შემდეგ გადმოვდგათ და ვთქვიფოთ ისევ, დაახლოებით, 7-10 წთ ბეზეს შეციებამდე, უნდა იყოს მყარი.

მოხარშული ბეზე გავანაწილე გაციებულ ბისკვიტზე, ღუმელში შედებას აღარ საჭიროებს და მოვასხი მინანქარი.

მინანქარი:

კაკაო, შაქარი და წყალი (არ რძე) დავდგათ გაზზე, ვურიოთ. შაქარი რომ გალღვება და წამოდუღდება, გადმოვდგათ და +30 გ. კარაქი