ბადრიჯნის ხიზილალა ზამთრისთვის გასტერილების გარეშე
ბადრიჯნის ხიზილალა ზამთრისთვის გასტერილების გარეშე
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

მოცემული ინგრედიენტები გათვლილია 5 ქილაზე.

ინგრედიენტები

  • ბადრიჯანი - 1.5 კგ
  • პომიდორი - 1.5 კგ
  • ბულგარული წიწაკა - 0.5 კგ
  • სტაფილო - 0.25 კგ
  • ნიორი - 40 გრ
  • წითელი წიწაკა, ცხარე - 1 ცალი
  • მცენარეული ზეთი - 150 გრ
  • მარილი - 1 სკ
  • შაქარი - 3 სკ
  • ძმარი 9% - 2 სკ
მომზადების წესები

მოთუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი ზეთში. დაუმატეთ გახეხილი სტაფილო და თუშეთ 3–4 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ჩაასხით დაბლენდერებული პომიდორი. მოაყარეთ მარილი და შაქარი. ხშირად ურიეთ. 

დაჭერით ბულგარული წიწაკა და ბადრიჯანი დაახლოებით 2 სმ სიგრძის ოთხკუთხედ ნაჭრებად, მწარე წიწაკა – წვრილ ნაჭრებად და როდესაც კარგად ადუღდება, ყველა ინგრედიენტი დაამატეთ ქვაბში. ხარშეთ 25 წუთის განმავლობაში. ბოლოს დაუმატეთ გახეხილი ნიორი, ძმარი, მარილი და შაქარი. მოურიეთ კარგად და ხიზილალაც მზად არის.

გამოდის დაახლოებით 3–3.5 ლ. გადაანაწილეთ გასტერილებულ ქილებში, შეგიძლიათ შეინახოთ ოთახის ტემპერატურაზეც.