„როგორ შეიძლება ვაზის სამშობლოში ცხოვრობდე და მისი აღმატებულება „ყურძნის მწნილი“ არ დააგემოვნო“ - მკითხველის რეცეპტი
„როგორ შეიძლება ვაზის სამშობლოში ცხოვრობდე და მისი აღმატებულება „ყურძნის მწნილი“ არ დააგემოვნო“ - მკითხველის რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ყურძნის მწნილი თუ მოგიმზადებიათ? გიზიარებთ ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრის, ხათუნა უძილაურის, რეცეპტს.

ინგრედიენტები

  • ყურძენი
  • დაფნის ფოთოლი - 2 ც
  • კამის თესლი - 1/2 ჩკ
  • რეჰანი - 1 ღერი
  • ნიახური - 2 ღერი
  • წითელი წიწაკა - 1/3
  • ნიორი - 3 კბილი
  • მარილი - 1 სკ
  • ღვინის ძმარი - 1 სკ
მომზადების წესები

მსხვილმარცვლიანი ყურძენი, თითა, ალადასტური და სხვა ჯიშის, გავრეცხოთ, დავმარცვლოთ და მოვათავსოთ ლიტრიან ქილაში. ფენებად ჩავუყოლოთ ორი ცალი დაფნის ფოთოლი, ნახ. ჩკ კამის თესლი, ერთი ღერი რეჰანი და ორი ღერი ნიახური, მესამედი წითელი მწარე წიწაკა, 3 კბილი ნიორი. დავამატოთ 1 სკ მარილი და 1 სკ შინაური ღვინის ძმარი. შევავსოთ ადუღებული წყლით, დავაფაროთ თავსახური და დავდგათ სითბოში. სამ დღეში დავაგემოვნოთ. თუ ზამთრისთვის გნებავთ შენახვა, გაასტერილეთ 15 წთ კომპოტივით, ან დაამატეთ 1 აბი ასპირინი და მოხუფეთ. არჩევანი თქვენზეა, ვისაც როგორ გიყვართ მწილების მომზადება ისე გააკეთეთ.