1. გარეცხეთ და გააშრეთ ბულგარული წიწაკა. მოაცალეთ თესლები. 2. მოხარშეთ კომბოსტო დამარილებულ წყალში, სანამ არ გახდება რბილი (არ აადუღოთ). გადაწურეთ და გააგრილეთ წყალი. 3. მოამზადეთ ცომი: კვერცხს მოაყარეთ მარილი და ფქვილი, ჩაასხით კეფირი, აურიეთ. კომბოსტო ჩაყარეთ ცომში და შეწვით, შემდეგ გააგრილეთ. 4. გახეხეთ ყველი ან ხელით დაჭყლიტეთ. 5. გახეხეთ ნიორი, შეურიეთ ყველი და მაიონეზი. კარგად მოურიეთ. 6. თითოეულ წიწაკაში ჩადეთ შემწვარი ყვავილოვანი კომბოსტო, ბოლოს შეავსეთ ყველით.