არანაირი ხარშვა და ხუფვა! წლებია ბულგარულ წიწაკას ზამთრისთვის მხოლოდ ასე ვინახავ!
არანაირი ხარშვა და ხუფვა! წლებია ბულგარულ წიწაკას ზამთრისთვის მხოლოდ ასე ვინახავ!
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბულგარული წიწაკა
  • მარილი
  • ლიმონმჟავა - 1 ჩკ
მომზადების წესები

გაასუფთავეთ ბულგარული წიწაკა თესლებისაგან და კარგად დაამარილეთ. დატოვეთ 2 საათით. ბულგარული წიწაკა გახდება რბილი და გაიკეთებს წვენს. ამის შემდეგ, კარგად გარეცხეთ წიწაკები.
ადუღებულ წყალში ჩაასხით ლიმონმჟავა, ჩაყარეთ ბულგარული წიწაკები, დაადეთ სიმძიმე. 
გადმოიტანეთ ცივ წყალში რათა ფერი დიდხანს შეინარჩუნოს წიწაკამ. შემდეგ, გააშრეთ. 
მჭიდროთ დაადეთ ერთმანეთს ბულგარული წიწაკები და ისე მოათავსეთ ცელოფანში. უმჯობესია, შეფუთვის შემდეგ, ჩადოთ კიდევ ერთ ცელოფანში და კარგად შეკარით, რათა არ ჰქონდეს ჰაერთან კონტაქტი და შეინახეთ საყინულეში.