დამარინადებული ბულგარული წიწაკა კომბოსტოსთან ერთად
დამარინადებული ბულგარული წიწაკა კომბოსტოსთან ერთად
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 1 კგ
  • კომბოსტო - 1 კგ
  • სტაფილო - 250 გრ
  • ნიახური - 1 კონა
  • ნიორი - 2 თავი
ინგრედიენტები მარინადისთვის
  • წყალი - 200 მლ
  • ვაშლის ძმარი 6 % - 200 მლ
  • მზესუმზირის ზეთი - 200 მლ
  • ძმრის ესენცია - 1 ჩკ
  • დაფნის ფოთოლი - 4 ცალი
  • შავი წიწაკის მარცვლები - 15 ცალი
  • შაქარი - 1 სკ
  • მარილი - 1 სკ
მომზადების წესები

შეაზავეთ ერთმანეთში: ძმარი, წყალი და ზეთი. გადაიტანეთ ეს მასა ქვაბში და დაამატეთ შაქარი, მარილი, შავი წიწაკის მარცვლები, დაფნის ფოთლები და ძმრის ესენცია. აადუღეთ საშუალო ცეცხლზე.
გაასუფთავეთ ბულგარული წიწაკა და მოათავსეთ გამზადებულ მარინადთან ერთად. დაამატეთ ორ ნაწილად დაჭრილი ნიორი. დაელოდეთ 15 წუთით და ორივე ინგრედიენტი გადმოიტანეთ თეფშზე.
მარინადში მოათავსეთ ცალკე ნიახურიც, მზად იქნება, როდესაც შეიცვლის ფერს. 
დაამატეთ მარინადში 1 ჩკ მარილი და მოათავსეთ დანარჩენი ბოსტნეული: წვრილად დაჭრილი კომბოსტო და გახეხილი სტაფილო.
აიღეთ ბულგარული წიწაკა და შიგნით მჭირდროდ ჩააწყვეთ გამზადებული კომბოსტო და სტაფილო. დაალაგეთ ღრმა ჯამზე და ბოლოს დაამატეთ დამარინადებული მწვანილი და ნიორი.