მწვანე აჯიკა ბულგარული წიწაკით - მარტივი რეცეპტი
მწვანე აჯიკა ბულგარული წიწაკით - მარტივი რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მწვანე ბულგარული წიწაკა - 1.5 კგ
  • ნიორი - 3 თავი
  • მწარე წიწაკა - 2 ცალი
  • შაქარი - 100 გრ
  • მარილი - 2 სკ
  • ღვინის ძმარი - 50 მლ
მომზადების წესები

დაჭერით ბულგარული წიწაკა 4 ნაწილად, წვრილად დაჭერით მწარე წიწაკა და გაასუფთავეთ ნიორი. დააბლენდერეთ ყველა ინგრედიენტი.

დაამატეთ შაქარი, მარილი და ღვინის ძმარი (შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ 9% ძმრით) მოურიეთ და დააყოვნეთ 25 წუთით. 

გამზადებული აჯიკა გადაიტანეთ გასტერილებულ ქილებში და შეინახეთ მაცივარში.