სტაფილოს სალათა ძმრის გარეშე – საუკეთესო არჩევანი ზამთრისთვის
სტაფილოს სალათა ძმრის გარეშე – საუკეთესო არჩევანი ზამთრისთვის
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • სტაფილო - 3 კგ
  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 1 კგ
  • ხახვი - 1 კგ
  • ტომატის პასტა - 7 სკ
  • მცენარეული ზეთი - 300 მლ
  • ოხრახუში - 100 გრ
  • შავი წიწაკის მარცვლები - 10 ცალი
  • მარილი - 3 სკ
  • შაქარი - 1 სკ
მომზადების წესები

ქვაბში მოთუშეთ ხახვი ზეთში, როდესაც შეიცვლის შეფერილობას, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი სტაფილო, კარგად მოურიეთ. 
დაიწყეთ სოუსის მომზადება: ჩაასხით 3 ჭიქა წყალი ჯამში, გააზავეთ ტომატის პასტა და დაამატეთ 1 ჩკ შაქარი. 
მზა სოუსი დაამატეთ სტაფილოს. ხარშეთ 25 წუთით. გადაიტანეთ წვრილად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა ქვაბში, 5 წუთის შემდეგ, დაამატეთ მწვანილი და წიწაკის მარცვლები. 
როდესაც კარგად წამოდუღდება ყველა ინგრედიენტი, მოაყარეთ 2 სკ მარილი და დაელოდეთ 5 წუთით. მასა გადაანაწილეთ  ქილებში. დააფარეთ თავსახური. 
ჩაასხით ქვაბში წყალი, მოათავსეთ ნაჭერი და ჩააწყვეთ ქილები. დაგჭირდებათ 25–30 წუთი, როდესაც კარგად ადუღდება წყალი, გადმოდგით ქილები და მოხუფეთ.