საქონლის ხორცით ფარშირებული ბულგარული წიწაკა – ნამდვილად დაიპყრობს თქვენს გულს
საქონლის ხორცით ფარშირებული ბულგარული წიწაკა – ნამდვილად დაიპყრობს თქვენს გულს
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბულგარული წიწაკა - 10 ცალი
  • პომიდორი - 2 ცალი
  • სტაფილო - 2 ცალი
  • ხახვი - 1 ცალი
  • საქონლის ხორცის ფარში - 400 გრ
  • ბრინჯი - 100 გრ
  • წყალი - 150 მლ
  • მარილი - 1 ჩკ
  • დაფნის ფოთოლი - 1 ცალი
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადების წესები

მოთუშეთ გახეხილი სტაფილო და წვრილად დაჭრილი ხახვი 2 წუთის შემდეგ დაუმატეთ საქონლის ხორცის ფარში. მოგვიანებით –ბრინჯი. კარგად აურიეთ ინგრედიენტები, ბოლოს მოაყარეთ მარილი, შავი პილპილი, დაფნის ფოთოლი და დაასხით წყალი. დააფარეთ თავსახური და დაელოდეთ 10-15 წუთით, შეგიძლიათ მოაყაროთ მწვანილი და მასა მზადაა. 

გაამზადეთ ბულგარული წიწაკა, გაათავისუფლეთ თესლებისაგან და წვრილად დაჭერით პომიდორი. 

გადაიტანეთ მზა მასა ბულგარულ წიწაკებში, ზემოდან მოათავსეთ 1 ცალი პომიდვრის ნაჭერი, გადმოაპირქვავეთ და ისე მოათავსეთ ზეთწასმულ საცხობ ფორმაზე. გადაუსვით ცხიმი ბულგარულ წიწაკებს, ჩაასხით 1 ჭიქა წყალი.
გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 50 წუთის განმავლობაში. როდესაც შეამჩნევთ, რომ დაიწყო ბულგარული წიწაკის ზედა ნაწილმა წვა, გადააფარეთ საცხობი ფოლგა და გააგრძელეთ ცხობა.