მწვანე პომიდვრის მწნილი – მკითხველის რეცეპტით
მწვანე პომიდვრის მწნილი – მკითხველის რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

Gemrielia.ge - ის ჯგუფის წევრის – მზია ახვერდაშვილის რეცეპტი, მკითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჩვენს ფეისბუქჯგუფს.

ინგრედიენტები

  • მწვანე პომიდორი
  • ნიორი
  • ნიახური
  • ოხრახუში
  • მწარე წიწაკა, მწვანე
  • მარილი
მომზადების წესები


საშუალო ზომის მწვანე პომიდვრები გარეცხეთ და გაჭერით სათითაოდ სიგანეზე, ისე რომ ერთმანეთს არ მოსცილდეს გაჭრილი ნაწილები. 
შუაზე გაჭრილი პომიდორები ამოავსეთ თვალის ზომით წვრილად დაჭრილი ნივრის, ნიახურის, ოხრახუშისა და მწარე მწვანე წიწაკის ნარევით (ასევე უხდევა წითელი წიწაკაც).
უფრო მოზრდილია პომიდვრები (ქილებში რომელიც არ ჩადის),  დაჭერით ნაჭრებად და აურიეთ მზა მწვანილიან მორჩენილ ნარევში. 
გამზადებული პომიდვრებიი ჩააწყვეთ ქილებში, დაასხით მარილწყალი გემოვნებით – ერთ ლიტრ ცივ წყალში გახსენით ერთი სუფრის კოვზი მარილი, თავმობმული. დააფარეთ თავსახურები. დადგით გრილ ადგილას, დაიდუღებს და დამწნილდება.