დამარინადებული ბადრიჯანი, რომელზეც უარს ვერ იტყვით – სწრაფი და გემრიელი რეცეპტი
დამარინადებული ბადრიჯანი, რომელზეც უარს ვერ იტყვით – სწრაფი და გემრიელი რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბადრიჯანი - 5 ცალი
  • ბულგარული წიწაკა - 2 ცალი
  • ნიორი - 8 კბილი
  • მცენარეული ზეთი
ინგრედიენტები მარინადისთვის
  • წყალი - 300 მლ
  • მარილი - 1 სკ
  • შაქარი - 3 სკ
  • ძმარი 9% - 2 სკ
  • ნიორი - 2 კბილი
  • შავი წიწაკის მარცვლები - 15 ცალი
  • მცენარეული ზეთი - 2 სკ
  • დაფნის ფოთოლი - 3 ცალი
მომზადების წესები

დაიწყეთ მარინადის მომზადება: ჩაასხით წყალი ქვაბში, დაუმატეთ მარილი, შაქარი, ძმარი, მცენარეული ზეთი, შავი წიწაკის მარცვლები, დაფნის ფოთლები, ნიორი და მოადუღეთ.

დაჭერით ბადრიჯანი მოგრძო ნაჭრებად, დაამარილეთ. დაჭერით ასევე მოგრძო ნაჭრებად ბულგარული წიწაკაც. გააშრეთ ბადრიჯანი და შეწვით ორივე მხრიდან.  ბულგარული წიწაკა ჩააწყვეთ მოდუღებულ მარინადში რამდენიმე წუთით, დიდი ხნით არ დააყოვნოთ, ზედმეტად რომ არ მოიხარშოს. 

ჩაალაგეთ კონტეინერში ფენა-ფენად: ბადრიჯანი, ბულგარული წიწაკა და წვრილად დაჭრილი ნიორი. ბოლოს მოასხით ცივი მარინადი. რაც უფრო დიდი ხნით დააყოვნებთ მაცივარში, მით უფრო გემრიელი გახდება.