ყავის კრემი და გამომცხვარი ბეზე
ყავის კრემი და გამომცხვარი ბეზე
დრო 60წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 30 გ ან გემოვნებით
  • რძე - 150 მლ
  • კვერცხის გული - 3
  • კრემისთვის :
  • ვანილი
  • შაქარი - 150 გ
  • კვერცხის ცილა - 3
  • ბეზესთვის:
  • ხსნადი ყავა - 1 ჩ.კ
  • კრემისებური ხაჭო - 300 გ
მომზადების წესები
ჯერ ვამზადებთ ბეზეს.
გავახუროთ ღუმელი 100 გრადუსზე.
ცილას დავამატოთ შაქარი და დავდგათ ორთქლის აბაზანაზე. ხშირად ვურიოთ. ცილა უნდა გათბეს და შაქარი გადნეს, მაგრამ ფრთხილად, ცილა არ უნდა გაცხელდეს!
ავთქვიფოთ საშუალო სიჩქარეზე, სანამ მყარ ბეზეს არ მივიღებთ.
საცხობ ფურცელზე დავაფინოთ ქაღალდი ან უკეთესია სილიკონის საფენი. საკონდიტრო ტომარას მოვარგოთ ვარსკვლავიანი თავი და დავსვათ ბეზეები საცხობ ფურცელზე
ცხვება 30-დან 60 წუთამდე, ყველაფერი დამოკიდებულია ღუმელზე, ასევე რამდენად სწორად აჩვენებს ტემპერატურას. ორიენტირად ბეზეს ფერი აიღეთ - თუ სწრაფად მიიღო კრემისფერი, დაუწიეთ ტემპერატურას და დროც შეამცირეთ. რაც უფრო პატარა ზომისაა ბეზე, მით სწრაფად გამოცხვება და უფრო ხრაშუნაც იქნება. გამოშრობის შემდეგ რუმელი გამოვრთოთ და შიგვე გავაციოთ.

მოვამზადოთ კრემი: გულებს დავამატოთ რძე, შაქარი გემოვნებით და ყავა. მსუბუქად ავთქვიფოთ. დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და გამუდმებით ვურიოთ, სანამ კრემი მსუბუქად არ შესქელდება. კრემი არ უნდა ადუღდეს!
მიღებული კრემი გავწუროთ, შემდეგ კი გვაციოთ, თავზე გადავაფაროთ კულინარიული ცელოფანი ისე, რომ უშუალოდ კრემს ეხებოდეს, რათა ქერქი არ გაიკეთოს. შევინახოთ მაცივარში.

სერვირება: ჭიქებში გავანაწილოთ კრემისებური ხაჭო, მოვაყაროთ დატეხილი ბეზე და დავადოთ გაციებული ყავის კრემი.
ტეგები:
კრემი რძე ბეზე ყავა ნანახია: 22628