ირაკლი მაკასარაშვილის კერძი: აისბერგის და რუკოლას მწვანე სალათი
ირაკლი მაკასარაშვილის კერძი: აისბერგის და რუკოლას მწვანე სალათი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ირაკლი მაკასარაშვილის კერძი, რომელმაც „მასტერშეფის“ ჟიურის მოწონება დაიმსახურა.

ინგრედიენტები

  • სალათი აისბერგი - 80-100 გ
  • რუკოლა - 15-20 გ
  • სიმინდის მარინადი - 4-5 ც
  • კაპერსი - 8-10 ც
  • ნაშარაფი - 5 გ
  • მანჭკვალა სოკოს მარინადი - 6-8 ც
  • პესტოს სოუსი - 20 გ
  • ოხრახუშისა და გოგრის სოუსი - 20 გ
  • ფორთოხლის ცედრა
  • ბროწეულის მარცვლები - 10 ც
  • შავი ბალზამიკო - 10 გ
  • ზეითუნის ზეთი - 10 გ
  • ორაგული - 60-70 გ
მომზადების წესები

აისბერგისა და რუკოლას მიქსს ვუმატებთ ბალზამიკოს და ზეითუნის ზეთს, ვუმატებთ გოგრის გულებს, ბროწეულის მარცვლებს, ფორთოხლის ცედრასა და პესტოს სოუსს. ცალკე ვამზადებთ ოხრახუშის გოგრის გულების, ისპანახისა და კაპერსის დრესინგს, მიღებულ მასას შახმატურად ვათავსებთ სალათის ზედაპირზე. ორაგულს ვწვავთ 43 გრადუს ტემპერატურაზე კარაქთან ერთად და კუბების სახით ვანაწილებთ თეფშზე. დარჩენილ ინგრედიენტებს სალათის ზედაპირზე ბალანსირებულად ვანაწილებთ და სალათი მზადაა!