სოკოს აჯიკა – ის, რაც ჯერ არ გაგისინჯავთ
სოკოს აჯიკა – ის, რაც ჯერ არ გაგისინჯავთ
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • სოკო ( შამპინიონი) - 350 გრ
  • სტაფილო - 100 გრ
  • ხახვი - 100 გრ
  • ტკბილი წიწაკა - 100 გრ
  • კარაქი - 35 მლ
  • ტომატის სოუსი - 50 მლ
  • დაფნის ფოთოლი - 1 ცალი
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადების წესები

•    შამპინიონი გარეცხეთ და დაჭერით ოთხ ნაწილად, მოხარშეთ 20 წუთით. წყალი გადაღვარეთ.
•    ხახვი დაჭერით პატარა ნაჭრებად, სტაფილო გახეხეთ. შეწვით ბოსტნეული მანამ, სანამ არ გახდება ოქროსფერი, შემდეგ გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში.
•    შამპინიონი და ტკბილი წიწაკაც ასევე გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში.
•    ერთმანეთში აურიეთ შემწვარი სტაფილო და ხახვი, სოკო და ტკბილი წიწაკა. დაუმატეთ ტომატის სოუსი, მარილი, შავი პილპილი და დაფნის ფოთოლი, შეწვით ერთად - 30 წუთით.  
•    აჯიკა გადაანაწილეთ გასტერილებულ ქილებში.