მზა, მოხარშული ლობიო გადავწუროთ.ნიორი და ქინძი წვრილად დავჭრათ.მოვამზადოთ სოუსი: გატარებულ ნიგოზს შევურიოთ დაფქული ქინძი, უცხო სუნელი, ყვიტელი ყვავილი, მარილი და პილპილი.ხახვი დავჭრათ ალყა-ალყად და მოვასხათ ძმარი, 5 წუთის შემდეგ მსუბუქად გავწუროთ და დავამატოთ ნიგოზს. დავასხათ მდუღარე წყალი, იმდენი, რომ სქელი სოუსი მივიღოთ, დავამატოთ ნიორი და ქინძიც. შევურიოთ ლობიო და 1 საათი მაინც გავაჩეროთ, რომ გემო კარგად გაუჯდეს.View the English version: Red beans with walnuts – How to cook delicious Lobio