ბადრიჯანი, ისპანახი, გოზინაყი, ჭვიშტარი... - ლუკა თოდუას ქართული ხემსი
ბადრიჯანი, ისპანახი, გოზინაყი, ჭვიშტარი... - ლუკა თოდუას ქართული ხემსი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

ბადრიჯანი გურულად
  • ბადრიჯანი
  • ხახვი
  • ზეთი
  • ნიორი
  • ბროწეული
  • ნიგოზი
  • ხმელი ქინძი
  • უცხო სუნელი
  • ყვითელი ყვავილი
  • მარილი
  • წითელი წიწაკა
  • ძმარი
ისპანახის ფხალი
  • ისპანახი
  • ნიორი
  • ხახვი
  • ბროწეული
  • ტარხუნა
  • ქინძი
  • ძმარი
  • ზეთი
  • შაქარი
  • ხმელი ქინძი
  • უცხო სუნელი
  • წითელი წიწაკა
  • პაპრიკა
  • მარილი
  • პილპილი
კრემყველი პიტნით
  • კრემყველი
  • პიტნა
  • ტარხუნა
  • მარილი
  • პილპილი
  • პარმეზანი
გოზინაყი
  • მზესუმზირა
  • შაქარი
  • მარილი
  • ნიორი
  • ლიმონის წვენი
  • კარაქი
  • ნაღები
მჭადი და ჭვიშტარი
  • მჭადის ფქვილი
  • ზეთი
  • მარილი
  • შაქარი
  • პიტნა
  • სულგუნი
მომზადების წესები

ბადრიჯანი გურულად: ბადრიჯანს ვთლით, ვჭრით კუბიკებად, ვაცხობთ ბევრ ზეთში, ვაზავებთ სუნელებით, ძმრით ნივრითა და ნედლი ხახვით.

ისპანახის ფხალი: წყალში ვაბლანშირებთ ისპანახს, ცალკე ვაკარამელიზირებთ ხახვს. ვკეპავთ ისპანახს, ვუმატებთ კარამელიზირებულ ხახვს, ნიორს, დაკეპილ მწვანილებს, ბროწეულს, ვაზავებთ სუნელებითა და ძმრით.

გოზინაყი: შაქრისა და მარილისგან ვაკეთებთ მარილიან კარამელს, ვუმატებთ ნიორს, ნაღებს, კარაქს, ლიმონის წვენს და ბოლოს - მოხალულ მზესუმზირას.

კრემყველი პიტნით: ვკეპავთ მწვანილებს, ვუმატებთ კრემყველს, ვურევთ და ვაციებთ.

მჭადი და ჭვიშტარი: ვკეპავთ პიტნას, მჭადის ფქვილს ვუმატებთ საჭირო ინგრედიენტებს, ვზილავთ თბილი წყლით და ვასვენებთ.


 

ტეგები:
მასტერშეფი ლუკა თოდუა ნანახია: 106