„ნამდვილი თათარა უნდა მომზადდეს მხოლოდ ასე...“ – როგორ შევარჩიოთ 2 მთავარი ინგრედიენტი
„ნამდვილი თათარა უნდა მომზადდეს მხოლოდ ასე...“ – როგორ შევარჩიოთ 2 მთავარი ინგრედიენტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

„ნამდვილი თათარა უნდა მომზადდეს მხოლოდ ყურძნის წვენით, კარგად ნადუღი ბადაგით და რუხი ფქვილისგან“ - გვეუბნება ფიქრია შალაშვილი და თავის რეცეპტს გვიზიარებს.

ინგრედიენტები

  • ბადაგი
  • რუხი ფქვილი
მომზადების წესები

სუფთა ბადაგი კარგად ნადუღი (მაგალითად თუ გაქვთ 10 ლიტრი ახალგამოწურული ყურძნის წვენი უნდა ადუღოთ განახევრებამდე ანუ საშუალოდ 5 ლიტრზე უნდა დავიდეს თქვენი წვენი. ეს არის ნამდვილი ბადაგი, რომელიც შეგიძლიათ მოხუფოთ და შეინახოთ კიდეც. წლები არ ფუჭდება) და რუხი ფქვილი 1 ლიტრზე 2 ჭიქა. თლილი 200 გრამიანია ძველებური. ფქვილი უმაღლესი ხარისხი თუ სხვა შემთხვევაში კარგია, თათარაში არ არის კარგი. გემოც სხვანაირი აქვს და თან მალე ხმება ჩურჩხელაც. რუხი ფქვილი გემოსაც სხვას აძლევს და რბილია.

 

ტეგები:
თათარა ნანახია: 852