შოკოლადის მუსის ვეგანური დესერტი – მკითხველის რეცეპტით
შოკოლადის მუსის ვეგანური დესერტი – მკითხველის რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენი ფეისბუქჯგუფის წევრმა – ეკა ხალვაშმა გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ჯგუფში. 

ინგრედიენტები

  • ქოქოსის რძე - 2 ჭიქა
  • წყალი - 2 ჭიქა
  • ყავისფერი შაქარი - 140 გრ
  • მარილი - გემოვნებით
  • კაკაო - 90 გრ
  • შოკოლადი - 240 გრ
  • აგარ-აგარი - 2 სკ
  • წყალი - 30 მლ
მომზადების წესები

მოათავსეთ რძე, წყალი, შაქარი, მარილი ქვაბში და დადგით დაბალ ცეცხლზე. ცალკე ჭურჭელში კაკაო გახსენით 8ს/კ წყალში, ჩაასხით რძიან მასაში და კარგად აურიეთ. დაამატეთ დაჭრილი შოკოლადი და მოურიეთ მანამ, სანამ ერთგვაროვანი მასა არ გახდება. გახსენით 30 მლ წყალში აგარ-აგარი და დაამატეთ შოკოლადიან მასას.

მიიყვანეთ ადუღებამდე და ადუღეთ 2-3წუთით. ჩაასხით ფორმაში, გააგრილეთ და შედგით მაცივარში, სანამ ბოლომდე არ გაცივდება.