აჯიკა ჭარხლითა და სტაფილოთი - შეგიძლიათ მიირთვათ მარტო პურთანაც კი
აჯიკა ჭარხლითა და სტაფილოთი - შეგიძლიათ მიირთვათ მარტო პურთანაც კი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – ნაირა მელაძემ გაგვიზიარა. მკითხველების სხვა რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ჯგუფში.

ინგრედიენტები

  • სტაფილო - 2 კგ
  • ჭარხალი - 1 კგ
  • ხახვი - 2 კგ
  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 5 კგ
  • წითელი ცხარე წიწაკა გემოვნებით
  • ნიორი - 500 გრ
  • ზეთი - 1 ლ
  • ტომატის პასტა - 800 გრ
  • ხმელი ქინძი - 1 ჭიქა
  • უცხო სუნელი - 1 ჭიქა
  • ქინძი - 1 კონა
  • ცერეცო - 1 კონა
  • მარილი - გემოვნებით
მომზადების წესები

გარეცხეთ და გაასუფთავეთ ჭარხალი, სტაფილო, ბულგარული და ცხარე წიწაკები, ნიორი და მწვანილები. გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში.

ქვაბში ზეთი გააჩხელეთ, დაუმატეთ გატარებული ხახვი, შემდეგ ბოსტნეული და ადუღეთ. დაუმატეთ ტომატის პასტა. 

შემდეგ ჩააყარეთ სუნელები, მწვანილები და მარილი.

ადუღეთ, სანამ წვენს კარგად არ დაიშრობს (თხელი წვენი არ უნდა ჰქონდეს). ცხელივე გადიტანეთ გასტერილებულ ქილებში ისე, რომ თავზე მოექცეს ზეთი. დაახურეთ თავსახურები და შეფუთეთ.