გამარჯვებული გუნდის დესერტი ნიკოლოზ მანაგაძისგან
გამარჯვებული გუნდის დესერტი ნიკოლოზ მანაგაძისგან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები კარამელიზირებული ძირისთვის
  • მსხალი - 200 გ (კუბიკებად დაჭრილი)
  • თხილი - 50 გ
  • შავი ქლიავის ჩირი - 50 გ
  • შაქარი - 50 გ
  • საფერავი - 100 მლ
მსხლის და გაწურული მაწვნის სფერო
  • ნაღები - 200 მლ
  • თეთრი შოკოლადი - 100 გ
  • გაწურული მაწონი - 70 გ
  • 1 ლიმონის ცედრა და წვენი
  • ნიგოზი - 1 ჩკ (დაკეპილი)
  • თაფლი
  • ჟელატინის ფირფიტები - 5 ც
  • მსხლის პიურე - 220 გ
  • მსხალი - 50 გ (კუბიკებად დაჭრილი)
ნუშის ქრამბლი
  • შაქრის პუდრა - 95 გ
  • კარაქი - 150 გ
  • ნუშის ფქვილი - 30 გ
  • კვერცხი - 1 ც
  • ფქვილი - 250 გ
მომზადების წესები

კარამელიზირებული ძირი

დავჭრათ 200 გ მსხალი კუბიკებად, დავუმატოთ 50 გ დაკეპილი ნიგოზი და 50 გ შავი ქლიავის ჩირი, 50 გ შაქარი და 100 მლ. საფერავი. მიღებული მასას კარამელიზაცია გავუკეთოთ საშუალო ცეცხლზე.

მსხლის და გაწურული მაწვნის სფერო

ყველა ინგრედიენტი ერთმანეთში გადავურიოთ თანმიმდევრობის გარეშე და მივცეთ კარგი ემულსია. ბოლოს მოვათავსოთ მაცივარში საფერავის და თეთრი შოკოლადის სოუსი. 50 მლ საფერავი, 100 გ თეთრი შოკოლადი, მარილი, შაქარი გემოვმებით და პილპილი - ეს ყველაფერი ვადუღოთ 1 წთ და მზადაა სოუსი.

ნუშის ქრამბლი

ყველა ინგრედიენტი გადავურიოთ და გამოვაცხვოთ 14 წთ-ით 160 გრადუსზე.