საოცრად ნაზი ნამცხვარი ცხობის გარეშე, რომლის მომზადებას ბავშვიც კი შეძლებს
საოცრად ნაზი ნამცხვარი ცხობის გარეშე, რომლის მომზადებას ბავშვიც კი შეძლებს
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – ელენე რამიშვილმა გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს. 

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 150 გრ
  • ფქვილი - 50 გრ
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • არაჟანი - 400 გრ
  • ორცხობილა - 300 გრ
  • კარაქი - 120 გრ
ინგრედიენტები კრემისთვის
  • კარაქი - 100 გრ
  • ვანილი
მომზადების წესები


შაქარი და  ფქვილი კარგად აურიეთ. დაამატეთ კვერცხი, შემდეგ არაჟანი და კარგად გააზავეთ. ეს მასა დადგით დაბალ ცეცხლზე და წამოადუღეთ (პუდინგის მასას უნდა დაემსგავსოს).  დააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი და დატოვეთ.
დაფშვენით პეჩენია და დაამატეთ გამდნარი კარაქი. ეს მასა მოსინჯეთ ხელით, უნდა იპრესებოდეს. თუ ვერ მიიღეთ ასეთი კონსისტენცია, დაამატეთ 1 კოვზი რძე. აიღეთ 24 სმ ზომის საცხობი ფორმა და გადაიტანეთ ცომის ნახევარი, ანუ გაამზადეთ ძირი და მოსაყრელადაც დაიტოვეთ.
მოათავსეთ ჯამში  კარაქი, დააყარეთ ვანილი და კარგად ათქვიფეთ. შემდეგ ნელ – ნელა დაამატეთ მოდუღებული არაჟნიანი მასა, თან კარგად თქვიფეთ მიქსერით. სანამ არ მიიღებთ ჰაეროვან კრემს.
ამის შემდეგ, კრემს დაასხით გამზადებული ფორმა ზემოდან, მოაყარეთ დარჩენილი ცომი. გადააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი და შედგით მაცივარში 5 საათით, უკეთესია თუ დატოვებთ მთელი ღამით.