უგემრიელესი საცივი საახალწლო სუფრისთვის – გიორგი ვაშაძის მეუღლის ქეთი სიჭინავას რეცეპტი
უგემრიელესი საცივი საახალწლო სუფრისთვის – გიორგი ვაშაძის მეუღლის ქეთი სიჭინავას რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ახალ წლამდე და მისი თანმხლები ტრადიციული კერძების მომზადებამდე ორი თვე რჩება. ამ დღეს სადღესასწაულო კერძი საცივი თითქმის ყველა ოჯახში მზადდება. უგემრიელესი საცივის მომზადების წესი ყველა კულინარს საკუთარ თავსა და ოჯახის გემოვნებაზე აქვს მორგებული. ვნახოთ, როგორ ამზადებს ქართველი პოლიტიკოსისა და პარტია „სტრატეგია აღმაშენებლის“ ლიდერის, გიორგი ვაშაძის მეუღლე ქეთი სიჭინავა ამ სადღესასწაულო კერძს:

ინგრედიენტები

  • ინდაური
  • ხახვი - 5 დიდი თავი
  • ნიგოზი - 1 კგ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • მჭადის ფქვილი - 3 სკ
  • უცხო სუნელი - 1 ჩკ
  • ყვითელი ყვავილი - 1 ჩკ
  • ხმელი ქინძი
  • წითელი წიწაკა - გემოვნებით
  • ნიორი გემოვნებით
  • ძმარი - 2 სკ
მომზადების წესები

მარილიან წყალში ვხარშავთ ინდაურს. ნახარშს ვასხამთ ბლენდერში და ვუმატებთ 5 დიდ თავ ხახვს, ერთ კილომდე ნიგოზს, ერთ ცალ უმ კვერცხს, სამ სუფრის კოვზ მჭადის ფქვილს და ვაბლენდერებთ. შემდეგ ვუმატებთ თითო ჩაის კოვზ უცხო სუნელს, ყვითელ ყვავილს და ხმელ ქინძსა და დაფქულ წითელ წიწაკას გემოვნებით. მიღებულ მასას ვდგამთ გაზზე და ცოტა ხნით ვადუღებთ. შემდეგ ვუმატებთ ძვალგაცლილ ინდაურს და კიდევ ერთხელ ავადუღებთ. ცალკე ბულიონში ვაბლენდერებთ ნიორს და ვამატებთ მთლიან საცივში. გაზიდან გადმოდგმის შემდეგ ვამატებთ ერთ ან ორ სუფრის კოვზ ძმარს. 
გემრიელად მიირთვით!