ცნობილი სიცილიური დესერტის – „კანოლის“ უმარტივესი რეცეპტი
ცნობილი სიცილიური დესერტის – „კანოლის“ უმარტივესი რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – ეკა ხალვაშმა გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს.

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 250 გრ
  • შაქარი - 1 სკ
  • დარიჩინი - 0.5 ჩკ
  • მწიკვი მარილი
  • კარაქი - 28 გრ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • ღვინო - 75 მლ
  • ყველი რიკოტა - 700 გრ
  • შაქრის ფხვნილი - 60 გრ
  • ლიმონი - 1 ცალი
  • დაფქული ფისტა - 0.5 ჭიქა
მომზადების წესები

ფქვილი, შაქარი, დარიჩინი, მარილი აურიეთ და გაცერით. დაამატეთ დაჭრილი კარაქი და კვერცხი, კარგად შეურიეთ, დაასხით ღვინო და მოზილეთ ცომი. ჩადეთ სამზარეულოს ცელოფანში და ერთი საათით გააჩერეთ მაცივარში.

მანამდე მოამზადეთ კრემი:
რიკოტას დაამატეთ შაქრის ფხვნილი და ლიმონის ცედრა, კარგად ვურიეთ და სანამ კანოლს გამოაცხობთ შედგით მაცივარში.
ცომი გააბრტყელეთ თხლად და გამოჭერით (მრგვალი ფორმით) წრეები. დაახვიეთ საცხობ მილზე და შეწვით ბევრ ზეთში.

გაცივებულ კანოლში ჩადეთ კრემი და ბოლოები ამოავლეთ დაფქულ ფისტაში.