სიბასისა და ავოკადოს ცხარე სევიჩე – ნიკოლოზ მანაგაძის კერძი
სიბასისა და ავოკადოს ცხარე სევიჩე – ნიკოლოზ მანაგაძის კერძი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ამ კერძმა „მასტერშეფის“ ჟიურის მოწონება დაიმსახურა. ნიკოლოზ მანაგაძე თავის რეცეპტს გვიზიარებს, რომელსაც უცვლელად გთავაზობთ.

ინგრედიენტები

სევიჩე
  • წითელი ხახვი
  • თევზი სიბასი
  • ნიორი - 1 კბ
  • კოშერის მარილი - 1-2 კოვზი
  • შავი პილპილი - 1/4 ჩკ
  • ახალი ხახვი - 1/2 ჭიქა
  • ჩილი, მწვანე და წითელი წიწაკა
  • ლაიმის წვენი - 3/4 ჭიქა
  • ზეითუნის ზეთი - 1 სკ (სურვილისამებრ)
  • ავოკადო - 1 ც (ნახევრად მყარი)
კარტოფილის ბალიში
  • კარტოფილი - 1 ც
  • ფქვილი - 50 გ
  • კვერცხის ცილა - 1 ც
ნიახურის კრემი
  • ავოკადო - 1/2
  • ნიახური - 20 გ
  • ზეითუნის ზეთი - 2 სკ
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით
ფორთოხლის ჟელე
  • ფორთოხალი - 3 ც
  • ჟელატინის ფირფიტა - 4 ც (200-ბლუმიანი)
მომზადების წესები

სევიჩე

წითელი ხახვი, ძალიან წვრილად დაჭრილი, 1 ახალი სიბასი - კუბიკებად, 2 ნივრის კბილი ძალიან წვრილად დაჭრილი (გამოიყენეთ ნივრის პრესა), 1–1 კოვზი კოშერის მარილი, დაიწყეთ 1 – ით, დაამატეთ მეტი გემოვნებით.  ¼ ჩაის კოვზი შავი პილპილი ½ – ½ ჭიქა ახალი ხახვი, დაჭრილი 2 ჩილი, მწვანე და წითელი წიწაკა და ძალიან წვრილად დაჭრილი. დაუმატეთ ¾ ჭიქა ლაიმის ახალი წვენი. 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი (სურვილისამებრ), 1 ნახევრად მყარი ავოკადო, კუბიკებად გადაურიეთ დამარინადებულ თევზს.

კარტოფილის ბალიში

1 გახეხილ კართოფილს დავუმატოთ 50 ფქვილი და 1 კვერცხის ცილა. ეს ყველაფერი ერთად გადავურიოთ და ბოლოს დავუმატოთ მარილი დაპილპილი გემოვმებითზ გამოვაცხვოთ 180 გრადუსზე 10-12 წ.

ნიახურის კრემი

ნახევარი ავოკადო დავაბლენდეროთ ხელის ბლენდერით 20 გ. ნიახურთან და 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთან ერთად. მარილი და პილპილი გემოვნებით

ფორთოხლის ჟელე

3 ფორთოხლის წვენი გამოვწუროთ გავაცხელოთ და დავუმატოთ 4 ლისტი 200 ბლუმიანი ჟელატინი და მოვათავსოთ მაცივარში სანამ არ შესქელდება.