სევიჩე წითელი ხახვი, ძალიან წვრილად დაჭრილი, 1 ახალი სიბასი - კუბიკებად, 2 ნივრის კბილი ძალიან წვრილად დაჭრილი (გამოიყენეთ ნივრის პრესა), 1–1 კოვზი კოშერის მარილი, დაიწყეთ 1 – ით, დაამატეთ მეტი გემოვნებით. ¼ ჩაის კოვზი შავი პილპილი ½ – ½ ჭიქა ახალი ხახვი, დაჭრილი 2 ჩილი, მწვანე და წითელი წიწაკა და ძალიან წვრილად დაჭრილი. დაუმატეთ ¾ ჭიქა ლაიმის ახალი წვენი. 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი (სურვილისამებრ), 1 ნახევრად მყარი ავოკადო, კუბიკებად გადაურიეთ დამარინადებულ თევზს. კარტოფილის ბალიში 1 გახეხილ კართოფილს დავუმატოთ 50 ფქვილი და 1 კვერცხის ცილა. ეს ყველაფერი ერთად გადავურიოთ და ბოლოს დავუმატოთ მარილი დაპილპილი გემოვმებითზ გამოვაცხვოთ 180 გრადუსზე 10-12 წ. ნიახურის კრემი ნახევარი ავოკადო დავაბლენდეროთ ხელის ბლენდერით 20 გ. ნიახურთან და 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთან ერთად. მარილი და პილპილი გემოვნებით ფორთოხლის ჟელე 3 ფორთოხლის წვენი გამოვწუროთ გავაცხელოთ და დავუმატოთ 4 ლისტი 200 ბლუმიანი ჟელატინი და მოვათავსოთ მაცივარში სანამ არ შესქელდება.