„სომხური ქადები“ – თეო ბოლოთაშვილის რეცეპტით
„სომხური ქადები“ – თეო ბოლოთაშვილის რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – თეო ბოლოთაშვილმა გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად გვეწვიეთ ჯგუფში. 

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 5 ჭიქა
  • მარგარინი - 2 ცალი
  • მაწონი - 500 გრ
  • სოდა - 1 ჩკ
ინგრედიენტები გულსართისთვის
  • ფქვილი - 2 ჭიქა
  • შაქარი - 2 ჭიქა
  • ვანილი
  • კარაქი - 150 გრ
მომზადების წესები

დაიწყეთ ცომის მომზადება: ფქვილი და მარგარინი კარგად გააფხვიერეთ. დაუმატეთ მაწონი 1ჩ.კ.სოდით. ცომი უნდა გამოვიდეს რბილი. შემდეგ, მოათავსეთ მაცივარში 2 საათით.

გულსართი: გახსენით ფქვილი, შაქარი და ვანილი. დაამატეთ კარაქი, შეგიძლიათ დაუმატოთ გახეხილი დარიჩინიც. მოხალეთ გულსართი ისე, რომ ფქვილის გემო დაკარგოს.

გამოაცხვეთ 220 გრადუსზე, ზემოდან გადაუსვით კვერცხის გული და არაჟანი. გემრიელად მიირთვით!