მოათავსეთ ჯამში ორი ჭიქა ფქვილი და მარილი. დაამატეთ წყალი, მცენარეული ზეთი და კარგად ათქვიფეთ მანამ, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან მასას. ცომი დაასვენეთ 30 წუთის განმავლობაში. სამუშაო ზედაპირზე მოაყარეთ ერთი ჭიქა ფქვილი, დადეთ მასზე ცომი და დაამატეთ დარჩენილი ფქვილი. მოზილეთ ცომი სანამ არ გახდება ელასტიური და გლუვი. გადააფარეთ ნაჭერი და გააჩერეთ კიდევ 30 წუთით. გახეხეთ ყველი და დაამატეთ კარტოფილის პიურეს. დაამატეთ მარილი თქვენი გემოვნებით და კარგად მოურიეთ. როდესაც ცომი მზად იქნება გამოსაყენებლად, მიეცით ძეხვის ფორმა (დიამეტრი - 4 სმ) და გაჭერით 3-4 სმ სისქის რამდენიმე ნაწილად. შემდეგ, დაჭრილი ნაწილებით გააკეთეთ პატარა ბურთულები. მოათავსეთ თითო სუფრის კოვზი მზა მასა გაბრტყელებული ცომის შუა ნაწილში, აწიეთ ცომის კიდეები და შეაერთეთ ერთ წერტილში ისე, რომ ცომმა მიიღოს პატარა ტომრის ფორმა. მოხარშეთ ხინკალი მარილიან წყალში 10 წუთის განმავლობაში. მოურიეთ ერთხელ, ისე რომ პატარა ტომრები არ მიეკრას ერთმანეთს. განსაკუთრებით უხდება კარაქს და არაჟანს. გემრიელად მიირთვით.