მაფინები ,,ჩიტის რძე" მოხარშული ბეზეთი და კიდევ უფრო გემრიელი შოკოლადის კრემით
მაფინები ,,ჩიტის რძე" მოხარშული ბეზეთი და კიდევ უფრო გემრიელი შოკოლადის კრემით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – ინგა ჩიქოვანმა გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს.

ინგრედიენტები

  • კვერცხის გული - 3 ცალი
  • შაქარი - 4 სკ
  • მწიკვი მარილი
  • ვანილი
  • ზეთი - 50 მლ
  • რძე - 125 მლ
  • კაკაო - 1.5 სკ
  • ფქვილი - 1 ჭიქა
  • გამაფხვიერებელი - 2 ჩკ
ინგრედიენტები ბეზესთვის
  • კვერცხის ცილა - 3 ცალი
  • მწიკვი მარილი
  • შაქარი - 150 გრ
  • მწიკვი ლიმონმჟავა
  • ვანილი
ინგრედიენტები შოკოლადის კრემისთვის
  • შესქელებული რძე - 0.5 ქილა
  • კარაქი - 100 გრ
  • კაკაო - 2 სკ
  • ვანილი
ინგრედიენტები მინანქრისთვის
  • კაკაო - 4 სკ
  • შაქარი - 4 სკ
  • წყალი ან რძე - 4 სკ
  • კარაქი - 50 გრ
მომზადების წესები

 

კვერცხის გული, შაქარი, მწიკვი მარილი და ვანილი ათქვიფეთ გათეთრებამდე, დაასხით ნელ–ნელა ზეთი, რძე, მშრალი ინგრედიენტები აურიეთ ერთმანეთში და დააცერით ამ მასას, თქვიფეთ 3-4 წუთით. ჩაასხით მაფინის ფორმებში და გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში, 180 გრადუსზე, ზედა–ქვედა წვის რეჟიმზე, მზაობა შეამოწმეთ ხის ჩხირით.

გამომცხვარი მაფინები გააცივეთ, ტორტოს მოსართავით ამოიღეთ ნაზად გული შუამდე და ჩადეთ კოვზით 2 ჩ.კ. კრემი და დაახურეთ ამოჭრილი ბისკვიტი ისევ და მორთეთ ბეზეთი . 

 

 

მოხარშული ბეზე :

ცილა ჩაასხით ცეცხლგამძლე თასში, დაამატეთ მარილი, შაქარი და დადგით ორთქლზე (თასი არ უნდა ეხებოდეს წყალს) თქვიფეთ 7-10 წუთით, სანამ შაქარი არ გალღვება და არ მიიღებთ მყარ ბეზეს, დაამატეთ ლიმონმჟავა, შემდეგ გადმოდგით და თქვიფეთ ისევ, დაახლოებით 7-10 წუთით, ბეზეს შეციებამდე უნდა იყოს მყარი.

მოხარშული ბეზე გაანაწილეთ კოვზით ან მოსართავი შპრიცით მაფინებზე, მოასხით მინანქარი.

შოკოლადის კრემი :

ეს მასა ვანილის გარდა დადგით დაბალ ცეცხლზე ,მასა რომ გაერთიანდება – მზადაა, გააცივეთ 1-2 სთ მაცივარში და გამოიყენეთ .

მინანქარი:

დადგით ცეცხლზე შაქარი, როცა გალღვება და წამოდუღდება გადმოდგით და დაამატეთ 50 გრ კარაქი .