დავით ცაცანაშვილის საფერავის ბურგერი კარტოფილის გარნირით
დავით ცაცანაშვილის საფერავის ბურგერი კარტოფილის გარნირით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 600 გრ
  • რძე - 45 გრ
  • შაქარი - 30 გრ
  • ლეღვის ჩირი - 50 გრ
  • საფუარი - 1 სკ
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • მარილი - 7 გრ
  • წყალი - 100 გრ
  • საფერავი - 150 გრ
  • კარაქი - 40 გრ
  • სეზამი
  • ბულგარული - 1 ცალი
  • მწარე წითელი წიწაკა - 1 ცალი
  • ნიგოზი - 50 გრ
  • ვაშლის ძმარი - 1 ჩკ
  • უცხო სუნელი
  • ქინძის სუნელი
  • გოგრის მარცვლები
  • საქონლის ცხიმიანი ფარში - 500 გრ
  • წითელი ხახვი 1/2
  • დაღერღილი ვიჩესტერი
  • სოიო
მომზადების წესები

 

ფქვილისგან გააკეთეთ ჭა, შემდეგ მოამზადეთ საფუარისგან აპარი: თბილი რძე , საფუარი, შაქარი, წყალი აურიეთ ერთმანეთში და მოათავსეთ თბილ ადგილას მანამ, სანამ არ ამოვა. ამის შემდეგ, სითხის მასა რაც დაგრჩებათ შეათბეთ, ჩაასხით გამზადებულ ჭაში, დაუმატეთ ერთი კვერცხი და ამოსული საფუარი. კარაქი კარგად მოზილეთ, დაამატეთ დაკეპილი ლეღვის ჩირი. დავასვენეთ ცომი გაორმაგებამდე, შემდეგ ჩაჩილეთ და დააგუნდავეთ 150 გრ გუნდებად, ამოაფუეთ და გამოაცხვეთ 170 გადუსზე, 25-30 წუთით. 

ფარში კარგად მოზილეთ, დაუმატეთ დაკეპილი ხახვი ვიჩესტერი, სოიო და გააგრძელეთ ფარშის მოზელვა მანამ, სანამ კარგი წებოვნების არ გახდება. 

აჯიკის მომზადება:

ბულგსრული,წითელი წიწაკა, ნიგოზი და სუნელები გაატარეთ ან დანაყეთ კარგად, დაუმატეთ მარილი და ძმარი.