მაწვნის წვნიანის დესერტი – მირიან სულაკაურის რეცეპტით
მაწვნის წვნიანის დესერტი – მირიან სულაკაურის რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კარაქი - 100 გრ
  • კრემყველი - 150 გრ
  • მასკარპონე - 100 გრ
  • გაწურული მაწონი - 80 გრ
  • ლაიმი - 1 ცალი
  • შაქრის პუდრა - 60 გრ
ინგრედიენტები ბრინჯის ფირფიტისთვის
  • მოხარშული ბრინჯი - 100 გრ
  • კვერცხის ცილა - 180 გრ
  • კარაქი - 180 გრ
  • ფქვილი - 100 გრ
  • შაქარი - 100 გრ
ინგრედიენტები მაწვნის კამიანი სოუსისთვის
  • წყალი - 80 გრ
  • კამა - 40 გრ
  • ჟელატინის ფხვნილი - 20 გრ
  • მაწონი - 100 გრ
  • მარილი - 2 გრ
მომზადების წესები

 

მაწვნის კრემისთვის, დარბილებული კარაქი თქვიფეთ ნელ–ნელა, დაამატეთ  შაქრის პუდრა და ასევე: კრემყველი, მასკარპონე, გაწურული მაწონი, ნახევარი ლაიმის ფრეში და ნახევარი ლაიმის ცედრა.

ბრინჯის ფირფიტებისთვის, კვერცხის ცილას დაასხით გამდნარი კარაქი და კარგად მოურიეთ, დაუმატეთ შაქარი, ფქვილი და მოხარშული ბრინჯი. ეს მასას თხლად წაუსვით საცხობ ქაღალდზე და გამოაცხვეთ 160 გრადუსზე, 8-10 წუთით.

მაწვნის კამიანი სოუსისთვის, კამა დააბლენდერეთ წყალთან ერთად, გადაიტანეთ ეს მასა პატარა ქვაბში, დაუმატეთ ჟელატინს და წამოადუღეთ, შემდეგ ეს მასა მაცივარში გააცივეთ რომ დაჟელატინდეს და შემდეგ დააბლენდერეთ მაწონთან ერთად, დაუმატეთ ოდნავ მარილი.