უჩვეულო დესერტი წიწიბურისგან - ლუკა თოდუას რეცეპტი
უჩვეულო დესერტი წიწიბურისგან - ლუკა თოდუას რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 226 გრ
  • კარაქი - 130 გრ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • ვანილი
  • მარილი
  • შაქარი
ინგრედიენტები კრემისთვის
  • მოხარშული წიწიბურა სურნელოვარ რძეში
  • კვერცხი
  • შაქარი
  • მარილი
  • კარაქი
  • სახამებელი
  • კონიაკ ნაღები
  • ლაიმის ცედრა
ინგრედიენტები ჟოლოს კულისთვის
  • ჟოლო
  • შაქარი
  • მარილი
  • წყალი
მომზადების წესები

 

ფხვიერი ცომი: ჯამში მოათავსეთ ფქვილი და გახეხეთ გაყინული კარაქი, დაუმატეთ 1 კვერცხი, შაქარი, ვანილი და მოზილეთვ სწრაფად და დაასვენეთ მაცივარში, შემდეგ კი გააბრტყელეთ, მოათავსეთ ტარტის ფორმაში და გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე. 

წიწიბურის კრემი: პირველ რიგში, მოხარშეთ წიწიბურა რძეში, ლაიმის ცედრასთან, შაქართან და ვანილთან დააბლენდერეთ სანამ ცხელია და გაატარეთ საწურში. პარალელურად, რძე გააცხელეთ, კვერცხის გულს ათქვიფეთ შაქართან და ვანილთან ერთად, ნელ–ნელა დაუმატეთ რძე, შემდეგ გადაიტანეთ ქვაბში, დაუმატეთ რძეში გახსნილი სახამებელი, როგორც კი შესქელდება დაუმატეთ კარაქი და გაადნეთ, ამოიყვანეთ საკონდიტრო ნაღები და გადაურიეთ კრემს, შემდეგ დაუმატეთ დაბლენდერებული წიწიბურას მასა და კონიაკი, შეინახეთ მაცივარში. 

ჟოლოს კული: ქვაბში ჩაყარეთ ჟოლო, შაქარი, მარილი და დაასხით ცოტაოდენი წყალი. ტარტში მოათასეთ კუბებად დაჭრილი მარწყვი, მოასხით ჟოლო. კულის საკონდიტრო ტომრით გადაიტანეთ კრემი, გააფორმეთ ჟოლოთი და პიტნის ფოთლებით, მოაყარეთ შაქრის პუდრა, დააბლენდერეთ და მზადაა. გემრიელად მიირთვით.