ბანანის ტორტი ცხობის გარეშე – გამოდის ფაფუკი და უგემრიელესი
ბანანის ტორტი ცხობის გარეშე – გამოდის ფაფუკი და უგემრიელესი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • რძე - 1200 მლ
  • შაქარი - 5 სკ
  • იოგურტი - 350 მლ
  • მშრალი მიქსი პუდინგისთვის - 4 ცალი
  • ბანანი - 5 ცალი
  • ორცხობილა - 400 გრ
  • კარაქი - 250 გრ
  • ნაღები 35 % - 250 გრ
  • ვანილი - 1 ჩკ
  • შაქრის პუდრა - 20 გრ
მომზადების წესები

 

მოამზადეთ პუდინგი რძით, შაქრით და  მზა მასალით. განუწყვეტლივ მოურიეთ, მიიყვანეთ სასურველ სიმკვრივემდე და გადმოდგით ცეცხლიდან, დადეთ გრილ ადგილას და დაელოდეთ გაცივებას. 

 

 

ათქვიფეთ რბილი კარაქი, სანამ ფაფუკი არ გახდება. დაამატეთ პუდინგი, ათქვიფეთ სანამ არ მიიღებთ გლუვ მასას და დაამატეთ იოგურტი ნაწილ–ნაწილ.

 

 

დაჭერით ფუნთუშები ნაჭრებად და აურიეთ კრემში.

 

 

მოამზადეთ  24-26 სმ დიამეტრის ფორმა, განათავსეთ ნამცხვრის მასის ნახევარი, მოასხით კრემი. 

 

 

ზემოდან დაალაგეთ ბანანი და კვლავ წაუსვით დარჩენილი კრემი. გადააფარეთ ტორტს სამზარეულოს ფოლგა და განათავსეთ გრილ ადგილას, 6-8 საათის განმავლობაში. დროის გასვლის შემდეგ, ნამცხვარს წაუსვით ათქვეფილი ნაღები შაქრის პუდრით. გემრიელად მიირთვით.