ფერადი და გემრიელი საშობაო ორცხობილები საახალწლო განწყობის შესაქმნელად
ფერადი და გემრიელი საშობაო ორცხობილები საახალწლო განწყობის შესაქმნელად
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – ელგა ტაბატაძემ გაგვიზიარა, მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს. 

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 100 გრ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • მწიკვი მარილი
  • თაფლი - 1 სკ
  • დარიჩინი - 0.5 კოვზი
  • დაფქული მიხაკი - 0.5 კოვზი
  • ჯანჯაფილი (კოჭა) - 0.5 კოვზი
  • კარაქი - 100 გრ
  • ზეთი - 50 გრ
  • არაყი - 2 კოვზი
  • სოდა - 1 სკ
  • ვანილი - 1 ცალი
  • ფქვილი - 6 ჭიქა
ინგრედიენტები გასაფორმებლად
  • კვერცხის ცილა - 2 ცალი
  • შაქრის პუდრა - 200 გრ
  • ლიმონის წვენი - 1 სკ
  • ვანილი
  • მწიკვი მარილი
მომზადების წესები

 

კვერცხი და შაქარი კარგად ამოიყვანეთ, დაამატეთ კარაქი, თაფლი, ზეთი, დარიჩინი, ჯანჯაფილი, მიხაკი, არაყი, ვანილი და დადგით ნელ ცეცხლზე. როდესაც კარაქი და თაფლი გადნება, გადმოდგით და  დაამატეთ სოდა და ფქვილი, კარგად მოზილეთ, გადაიტანეთ სამზარეულოს ცელოფანში და 3 საათით გააჩერეთ.

 

გააბრტყელეთ კალკა და ამოჭერით საახალწლო ფორმები. მოაცალეთ გვერდები, ესეც ხელმეორედ გადაზილეთ და დაგამოჭერით მეორე პორციისთვის. სანამ პირველი გამოცვება, შედგით მაცივარში, რომ გამოცხობის დროს ფორმა არ დაკარგოს.

 

 

გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში, 170 გრადუსზე,  ქვედა წვით, ძალიან მალე ცხვება, დაახლოებით 10 წუთში. 

 

ცილას დაამატეთ მწიკვი მარილი, ამოიყვანეთ საშუალო დონეზე. დამატეთ გაცრილი შაქრის პუდრა, ლიმონი, ვანილი, გაყავით სამ ნაწილად, დაამატეთ საკონდიტრო საღებავი და მორთეთ, გამოიყენეთ სასურველი ფერის მარციპანის ფიფქები და ვარსკვლავები.