ჰაეროვანი და მსუბუქი დესერტი – პანაკოტა ჟოლოთი
ჰაეროვანი და მსუბუქი დესერტი – პანაკოტა ჟოლოთი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – თამო მეფიშვილმა გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს. 

ინგრედიენტები

  • ჟოლო - 525 გრ
  • შაქარი - 100 გრ
  • წყალი - 240 მლ
ინგრედიენტები ვანილის მუსისთვის
  • ნაღები, იოგურტი ან არაჟანი - 500 მლ
  • რძე - 250 მლ
  • შაქარი - 150 გრ
  • ვანილი - 2 ცალი
  • ჟელატინი - 25 გრ
  • წყალი - 40 მლ
მომზადების წესები


პირველ რიგში, მოამზადეთ ჟოლოს ჟელე:

მოათავსეთ 500გრ ჟოლო ქვაბში, დაუმატეთ შაქარი და წყალი, წამოადუღეთ და შემდეგ დააბლენდერეთ. ცალკე 25 გრ ჟელატინს დაასხით 40მლ თბილი წყალი, დაალბეთ, შემდეგ კი გაალღვეთ ჟოლოს წვენში და გაწურეთ. გადაანაწილეთ ფორმაზე.
მაცივარში დააყოვნეთ გამყარებამდე.

მოამზადეთ ვანილის მუსი: 

გამოიყენეთ ნაღები, იოგურტი ან  არაჟანი, დაუმატეთ რძე, შაქარი და ვანილი, დააბლენდერეთ.
ცალკე 25 გრ ჟელატინი დაალბეთ 40მლ წყალში, შემდეგ გაალღვეთ და დაუმატეთ მუსს, მიღებული მასა გადაანაწილეთ და დატოვეთ მაცივარში გამყარებამდე.