უგემრიელესი „ჩიტის რძე“ – ტორტი, რომელიც გულგრილს არავის ტოვებს
უგემრიელესი „ჩიტის რძე“ – ტორტი, რომელიც გულგრილს არავის ტოვებს
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – ინგა ჩიქოვანმა გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს. 

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 6 ცალი
  • შაქარი - 100 გრ
  • მწიკვი მარილი
  • ვანილი
  • ზეთი - 100 მლ
  • რძე - 250 მლ
  • კაკაო - 3 სკ
  • ფქვილი - 12 სკ
  • გამაფხვიერებელი - 15 გრ
ინგრედიენტები მოხარშული ბეზესთვის
  • კვერცხის ცილა - 6 ცალი
  • მწიკვი მარილი
  • შაქარი - 300 გრ
  • მწიკვი ლიმონმჟავა
ინგრედიენტები მინანქრისთვის
  • კაკაო - 4 სკ
  • შაქარი - 4 სკ
  • წყალი ან რძე - 4 სკ
მომზადების წესები

 

კვერცხის გული,შაქარი, მწიკვი მარილი, ვანილი ათქვიფეთ გათეთრებამდე, დაახლოებით 7 წუთით. დაასხით ნელ–ნელა ზეთი, რძე, მშრალი ინგრედიენტები აურიეთ ერთმანეთში და დააცერით ამ მასას, ათქვიფეთ 3-4 წუთით. ჩაასხით ფორმაში და გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში, ზედა – ქვედა წვის რეჟიმზე, 180 გრადუსზე. მზაობა შეამოწმეთ ხის ჩხირით.

ბეზეს მომზადება : ცილა ჩაასხით ცეცხლგამძლე თასში, დაამტეთ მარილი, შაქარი და დადგით ორთქლზე (თასი არ უნდა ეხებოდეს წყალს) თქვიფეთ 7-10 წუთით, სანამ შაქარი არ გალღვება და მიიღებთ მყარ ბეზეს. დაამატეთ ლიმონმჟავა, შემდეგ გადმოდგით და თქვიფეთ ისევ, დაახლოებით 7-10 წუთით ბეზეს შეციებამდე, უნდა გამოვიდეს მყარი მასა.

მოხარშული ბეზე გაანაწილეთ გაციებულ ბისკვიტზე, ნაწილი კოვზით და ნაწილი მოსართავი ფორმით. აღარ ჭირდება ღუმელში შედება, მოასხით მინანქარი – მოათავსეთ ჭურჭელში ჩამოთვლილი ინრედიენტები, დადგით გაზზე და მოურიეთ, შაქარი რომ გალღვება და წამოდუღდება გადმოდგით და დაამატეთ 30 გრ კარაქი. გემრიელად მიირთვით.