ჟელე „შუშის ნამსხვრევები“ – ამშვენებს ნებისმიერ სუფრას
ჟელე „შუშის ნამსხვრევები“ – ამშვენებს ნებისმიერ სუფრას
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – თამო მეფიშვილმა გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს.

ინგრედიენტები

  • ჟელე - 6 ცალი
  • წყალი - 150 მლ
ინგრედიენტები არაჟნის მასისთვის
  • ჟელატინი - 30 მლ
  • რძე - 200 მლ
  • არაჟანი - 500 გრ
  • შესქელებული რძე - 1 ქილა
  • შაქარი - 100 გრ
მომზადების წესები

გამოიყენეთ 6 სხვადასხვა ფერისა და არომატის ჟელე, გახსენით 150მლ წყალში, მეტი სიმკვეთრისთვის და დაუმატეთ საკონდიტრო ფერები.

როდესაც გამყარდება, დაჭერით კუბიკებად და მოათავსეთ 24 სმ ფორმაზე.

შემდეგ, მოამზადეთ არაჟნის მასა: 30 მლ ჟელატინი დააყოვნეთ 200მლ რძეში, ცალკე გააცხელეთ 500გრ არაჟანი, ერთი ქილა, მოუხარშავი, შესქელებული რძე და 100გრ შაქარი, ბოლოს დაუმატეთ, ჟელატინი და გაალღვეთ არაჟნის მასაში,

არაჟნის მასა გადაანაწილეთ ფორმაზე. ერთი დღე დააყოვნეთ მაცივარში, გამოდის უგემრიელესი.