სახლში გამომცხვარი ბურგერის პური – უმარტივესი რეცეპტით
სახლში გამომცხვარი ბურგერის პური – უმარტივესი რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუქჯგუფის წევრმა – მაიკო ალადაშვილმა გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს.

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 500 გრ
  • მარილი - 10 გრ
  • შაქარი - 20 გრ
  • საფუარი - 10 გრ
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • რძე - 200 გრ
  • კარაქი - 120 გრ
მომზადების წესები

 

ყველა ინგრედიენტი (კარაქის გარდა) აურიეთ და შეკარით, სანამ ერთგვაროვან მასად არ აქცევთ. დაუმატეთ ოთახის ტემპერატურის კარაქი და ზილეთ ცომი 10 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან პრიალა მასას.

 შეფუთეთ ცომი და 1 საათი დაელოდეთ აფუვებას, სანამ მასა არ გაორმაგდება.

ცომი დაყავით 80 გრ-იან გუნდებად, დაამრგვალეთ და მიეცით ფორმა, დაალაგეთ კალკადაფენილ საცხობ ფორმაზე და გრინი ან პარკი გადააფარეთ, გააჩერეთ 15-20წუთით, სანამ ცოტა კიდევ არ აფუვდება გუნდები.

აფუების შემდეგ, გუნდებს ზემოდან წაუსვით 1 კვერცხის გულისა და ცოტა რძის ნაზავი. შედგით ღუმელში, რომელიც 180 გრადუსზე წინასწარ იქნება გახურებული.

ზედა-ქვედა წვის რეჟიმზე, მოათავსეთ შუა ადგილას და გამოაცხვეთ 12-14 წუთით.

ამ დროის გასვლის შემდეგ, გათიშულ ღუმელში გააჩერეთ 5წუთით. გემრიელად მიირთვით.