შვედური საახალწლო რულეტი – ტრადიციული ტკბილეული, მარტივი რეცეპტით
შვედური საახალწლო რულეტი – ტრადიციული ტკბილეული, მარტივი რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 7 ცალი
  • ყავისფერი შაქარი - 180 გრ
  • ფქვილი - 150 გრ
  • კაკაოს ფხვნილი - 80 გრ
  • ნაღები - 2 სკ
  • გამაფხვიერებელი - 1 ჩკ
  • დაფქული ილი და კოჭა - 1 ჩკ
  • მწიკვი ზღვის მარილი
ინგრედიენტები მოსართავად
  • შოკოლადი - 200 გრ
  • ნაღები - 150 გრ
  • თხილი - 50 გრ
  • შაქარი - 80 გრ
  • ნაღები - 500 გრ
  • დაშაქრული კოჭა - 100 გრ
  • შაქრის პუდრა - 150 გრ
მომზადების წესები

 

შეურიეთ ფქვილში კაკაო, გამაფხვიერებელი, მარილი, ილი და კოჭა. ათქვიფეთ კვერცხები ქაფის მიღებამდე. თქვეფის დროს დაუმატეთ შაქარი. ათქვიფეთ 10 წუთით - თქვენ უნდა მიიღოთ ძალიან ფაფუკი მკვრივი ქაფი.

დაამატეთ ფქვილის ნარევი თანდათანობით, აურიეთ სანამ არ გახსება გლუვი. ცომს დაუმატეთ ნაღები და მოურიეთ. გამოაცხვეთ საცხობ ფურცელზე, წაუსვით ზეთი და ფქვილი და მოათავსეთ ცომი. აცხვეთ ცომი გამყარებამდე, 10-12 წუთის განმავლობაში.

დაუყოვნებლივ, ნაზად გადაახვიეთ ცხელი ცომი რულეტივით, გააჩერეთ 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოიტანეთ ცალკე თეფშზე. 

აურიეთ ნაღები შაქრის პუდრას. დაშაქრული კოჭა წვრილად დაჭერით, დაამატეთ ნაღებს. წაუსვით კრემი ცომს, გადაახვიეთ. შეფუთეთ პლასტმასის შეფუთვაში, მოათავსეთ მაცივარში 4-12 საათის განმავლობაში.

მოსაყრელად შეწვით თხილი 180 ° C- ით გახურებულ ღუმელში, 7-10 წუთის განმავლობაში. 

გაადნეთ 1 სუფრის კოვზი შაქარი,  წყალი და დაამატეთ თხილი ქვაბში, საშუალო ცეცხლზე, დაგჭირდებათ 5 წუთი. კარამელიზირებული კაკალი განათავსეთ ზეთოვანი პერგამენტის ქაღალდზე და გამოიყენეთ ჩანგლები, რომ კაკალი ერთმანეთისგან განაცალკევოთ. გააგრილეთ და დაჭერით ისე, რომ მიიღოთ დიდი და პატარა ნაჭრები.

განაშისთვის აადუღეთ ნაღები, დაამატეთ შოკოლადი, კარგად მოურიეთ. მოასხით რულეტს და მოათავსეთ მაცივარში 1–2 საათით.