გახეხეთ ლიმონი და განათავსეთ მდუღარე წყალში. ადუღეთ 5-7 წუთით, ამოიღეთ, გააგრილეთ. შემდეგ გახეხეთ ან დაჭერით ნაჭრებად და დააბლენდერეთ - ძალიან მნიშვნელოვანია ლიმონებიდან ამოიღოთ ყველა თესლი, წინააღმდეგ შემთხვევაში მწარე გამოგივათ. დაადნეთ კარაქი, მაგრამ არ აადუღოთ. შეუთავსეთ ლიმონის მასა ათქვეფილ კვერცხს, კარაქსა და შაქარს. ცომისთვის ცივი კარაქი დაჭერით პატარა ნაჭრებად. დაამატეთ ფქვილი, წაუსვით კარაქი და დანით დაჭერით. მოზილეთ ცომი, დაამატეთ მცენარეული ზეთი და დაახლოებით 0,5 ჭიქა ყინულიანი წყალი. ცომი დაამუშავეთ ბურთულებად, გაყავით 2 არათანაბარ ნაწილად, შეფუთეთ და მოათავსეთ მაცივარში, 30 წუთის განმავლობაში. მოათავსეთ საცხობი ქაღალდი საცხობ ფორმაზე. ცომის ორივე ნაჭერი გააბრტყელეთ ფენებად. განათავსეთ ცომი ისე, რომ ბოლომდე არ დაფაროთ ქაღალდი. ცომის მეორე ფენა მოათავსეთ მთლიანად და ფრთხილად მოაჭერით კიდეები, რომ არ გადმოიღვაროს შიგთავსი. წაუსვით კვერცხი და გააკეთეთ ნასვრეტები, აცხვეთ 180 ° C ტემპერატურაზე, სანამ ოქროსფერი არ გახდება, დაახლოებით 40 წუთი.