გავახუროთ ღუმელი 180 გრადუსზე. ქათმის ფილეს წავუსვათ მარილი და პილპილი.ტაფაზე, რომელსაც მერე ღუმელშიც შევდებთ, გავაცხელოთ ზეითუნის ზეთი და დავალაგოთ ფილე კანით ქვემოთ. ვწვათ 5-7 წუთი. შემდეგ გადავაბრუნოთ და კიდევ 4 წუთი შევწვათ. შემდეგ ტაფიანადვე გადავიტანოთ ღუმელში 15-20 წუთი.ქათამი თეფშზე გადავიტანოთ, იმავე ტაფაში კი დაჭრილი ხახვი და ნიორი მოვშუშოთ. შემდეგ ბულიონი დავასხათ, როზმარინი და ქონდარიც დავამატოთ. ვადუღოთ საშუალო ცეცხლზე 7-8 წუთი დაბალ ცეცხლზე.მცენარეები ამოვიღოთ და კარაქი ჩავამატოთ. რომ ჩადნება მარილი და პილპილიც ჩავყაროთ, ამოვურიოთ. ქათმის ხორცი ამ სოუსში ჩავალაგოთ და ისე მივიტანოთ სუფრასთან