ქათამი ხრაშუნა კანით და არომატული სოუსით
ქათამი ხრაშუნა კანით და არომატული სოუსით
დრო 60წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქონდარი - 2 ტოტი
  • როზმარინი - 1 ტოტი
  • კარაქი - 1 ს.კ
  • ხახვი - 1
  • ბულიონი - 1 ჭიქა
  • ქათმის ფილე - 4 ნაჭერი
  • მარილი და პილპილი
  • ნივრის კბილი - 1
  • ზეითუნის ზეთი - 2 ს.კ
მომზადების წესები
გავახუროთ ღუმელი 180  გრადუსზე. ქათმის ფილეს წავუსვათ მარილი და პილპილი.
ტაფაზე, რომელსაც მერე ღუმელშიც შევდებთ,  გავაცხელოთ ზეითუნის ზეთი და დავალაგოთ ფილე კანით ქვემოთ. ვწვათ 5-7 წუთი. შემდეგ გადავაბრუნოთ და კიდევ 4 წუთი შევწვათ. შემდეგ ტაფიანადვე გადავიტანოთ ღუმელში 15-20 წუთი.
ქათამი თეფშზე გადავიტანოთ, იმავე ტაფაში კი დაჭრილი ხახვი და ნიორი მოვშუშოთ. შემდეგ ბულიონი დავასხათ, როზმარინი და ქონდარიც დავამატოთ. ვადუღოთ საშუალო ცეცხლზე  7-8 წუთი დაბალ ცეცხლზე.
მცენარეები ამოვიღოთ და კარაქი ჩავამატოთ. რომ ჩადნება მარილი და პილპილიც ჩავყაროთ, ამოვურიოთ.
ქათმის ხორცი ამ სოუსში ჩავალაგოთ და ისე მივიტანოთ სუფრასთან