ზოგს უყვარს, ზოგს არც გაუსინჯავს - ლაბასხმულის რეცეპტი პირდაპირ კახეთიდან
ზოგს უყვარს, ზოგს არც გაუსინჯავს - ლაბასხმულის რეცეპტი პირდაპირ კახეთიდან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს რეცეპტი ჩვენმა ფეისბუჯგუფის წევრმა – ელენე დათულიშვილმა გაგვიზიარა. მკითხველების რეცეპტების სანახავად ეწვიეთ ჯგუფს.

ინგრედიენტები

  • დაფნის ფოთოლი - 7 ცალი
  • ნიორი - 2 თავი
  • დაღერღილი წიწაკა - 2 ჩკ
  • შავი პილპილი - 2 ჩკ
  • ძმარი - 100 მლ
  • სტაფილო - 3 ცალი
  • ოხრახუშის ღეროები
  • ღორის თავ–ფეხი და ცოტა ხორცი
მომზადების წესები

 

კარგად გარეცხილი ღორის თავ-ფეხი მოხარშეთ. დუღილის დროს მოქაფეთ და დაამატეთ ხახვი, დაფნის ფოთოლი. ამოალაგეთ ხორცი და წვრილად დაჭერით.

გადაწურეთ წვენი, დაუმატეთ დანეყილი ნიორი, წიწაკა, შავი პილპილი, ძმარიდა მარილი, წამოადუღეთ დაჭრილ ხორცთან ერთად.

სტაფილო მოხარშეთ და დაჭერით. ჭურჭელში გაანაწილეთ ოხრახუშის ფოთლები და სტაფილო. ეს მასა გამზადებულ ჭურჭელში მოათავსეთ, 7-8საათის შემდეგ დაჭერით. გემრიელად მიირთვით.